Wespenstopper die diervriendelijk en recyclebaar is
De wespenstopper is een beschermende hoes voor bierblikjes, frisdrank en andere dranken. Het biedt bescherming tegen ongewenste indringers zoals wespen, vliegen en andere insecten die in het drankblikje terecht kunnen komen.
Waar beschermt de wespenstopper tegen?
Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens meegemaakt dat er een wesp, vlieg of ander insect in zijn drankje belandde tijdens een gezellig samenzijn met vrienden of familie. Soms merk je het op voordat je een slok neemt, omdat je iets hoort zoemen.
Wanneer is het handig om de beschermende hoes te gebruiken?
De wespenstopper is perfect voor verschillende situaties, zoals een openluchtconcert, barbecue in de tuin, tijd buiten doorbrengen, een familieweekend aan het water, kampeervakantie of een drankje na het werk op het terras. In al deze situaties kun je gerust zijn dat er geen ongewenste insecten in je drankje terechtkomen!
Nu kun je zorgeloos drinken!
De wespenstopper is zeer effectief en makkelijk te gebruiken: je hoeft hem alleen maar op het deksel van het blik te klikken en je drankje is veilig. Er zal geen onaangename verrassing in je drankje drijven!
De wespenstopper is gemaakt van recyclebaar polyethyleen (PE).
Polyethyleen is een van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld en wordt onder andere gebruikt voor plastic flessen, tassen en verpakkingen. PE kan worden gerecycled en heeft daardoor potentieel om de hoeveelheid afval te verminderen en de impact van plastic afval op het milieu te verminderen. PE is een thermoplastisch polymeer, wat betekent dat het kan worden gesmolten en opnieuw gevormd zonder dat de chemische samenstelling verandert. Dit maakt het gemakkelijk te recyclen en opnieuw te gebruiken in nieuwe producten.
Een van de voordelen van het recyclen van PE is dat het de vraag naar nieuwe kunststoffen vermindert. De productie van kunststof is een energie-intensief proces dat aardolie als grondstof gebruikt. Door PE te recyclen wordt de behoefte aan nieuwe grondstoffen verminderd en wordt dus energie bespaard en de uitstoot van broeikasgassen verminderd. Daarnaast vermindert het recyclen van PE de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen wordt gestuurd.
Er zijn verschillende manieren waarop PE kan worden gerecycled, waaronder mechanisch recyclen. Hierbij wordt het afval vermalen tot kleine stukjes, gewassen en vervolgens omgezet in plastic korrels die kunnen worden gebruikt om nieuwe producten te maken.